Framtidsplaner.

Jag har blivit grymt taggad på att göra bra ifrån mig i skolan. Tänk alla möjligheter som kommer med bra betyg! Stipendium och kunna söka in på vilken skola man vill. Framtidsplan.

Resa. Se världen, uppleva saker och få mer livserfarenhet. Tågluffa i Europa. Backpacking i Asien. För att nå mina mål gäller det att tjäna pengar. Plan: Jobba, jobba, jobba, SPARA. Framtidsplan.

Att hitta ett yrke som intresserar mig, som passar just mig. Arkitekt, designer? Något kreativt är grunden till att hitta mitt yrke. Om jag inte får jobba med något spännande, fantasifyllt, men som ändå har någon logik i sig så är jag nästan helt säker på att jag inte kommer att trivas med yrket. Framtidsplan.


2 timmar

Om två timmar ställer kalendern på datorn om sig till den 11 Januari 2010.
Om två timmar räknas jag som en myndig person i det vuxna samhället.
Jag kommer kunna ta mig runt, ta hand om mina egna pengar och köpa det mesta. Gränser suddas ut och mina föräldras ansvar att ta hand om mig, som underårig försvinner. Jag kommer att få stå på egna ben och det känns underbart.
Jag älskar att sköta mig själv, känna känslan av att jag kan ta hand om mig själv utan stöd från andra. Visst är det läskigt! Men någonstans måste det börja.
Jag har haft 18 år på mig att förbreda mig.
18 år att lära känna världen.
Jag är beredd.

Det känns ändå ledsamt att lämna en skyddad värld och istället bli tvingad in i en där man måste ta ansvar och stå för sina handlingar. Jag kommer fortfarande vara lika barnslig som förut. Bara för att jag blir myndig betyder inte att jag kommer bli stel och gammal, bara att jag kommer börja ta mina första kliv ut i vuxenvärlden, börja ta ansvar och bilda åsikter.
Min pappa tycker inte att man är vuxen förens man är 30.
Han har nog rätt.

Att bli myndig kan beskrivas med ett ord: bittersweet.

RSS 2.0